Osteopathie

Osteopathie is een manuele vorm van geneeskunde waarbij immobiele structuren in het lichaam weer in beweging worden gebracht.
De bewegelijkheid heeft een grote invloed op de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen, en dus ook de functie.
Een goede uitwisseling van de afvalstoffen en voedingsstoffen is belangrijk voor het zelfherstellend vermogen.

Pijn, ongemak en functieverlies is in feite een (langere tijd) afgenomen mobiliteit van een orgaan, spier of ander weefsel waardoor de uitwisseling is verstoord. Uw osteopaat kan dit met manuele technieken weer in beweging brengen.

Een osteopaat onderzoekt en behandelt met zijn handen de bewegelijkheid van weefsels en structuren. Ongeacht de klacht wordt het gehele lichaam onderzocht. Het pijnpunt hoeft namelijk niet de oorzaak van de klacht te zijn. Bijvoorbeeld klachten van de wervelkolom  kunnen ontstaan omdat de bewegelijkheid van de nieren of een deel van de  darm  is verminderd. Dit kan dus leiden tot rugklachten, maar ook knieklachten of een uitstralende pijn in het been of de arm.

Ieder weefsel dient te worden voorzien van een goede circulatie van de lichaamsvloeistoffen (bloed,lymfe, liquor en interstitieel vocht).

Er is continu een interactie tussen structuren en hun functie.

Het lichaam bezit een zelfherstellend vermogen en klachten zijn een gevolg van een beperking hiervan.

Afspraak maken

Bel voor een afspraak

+31(0)6 15455146

of maak een

Share This