Kinderosteopathie bij osteopathie Pouw & van Santen

Kinderosteopathie is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt wanneer uw kind klachten heeft. Kinderen maken op jonge leeftijd, in korte tijd, een grote ontwikkeling door. Zowel op lichamelijk als psycho-emotioneel vlak. In sommige gevallen verloopt deze ontwikkeling, om wat voor een reden dan ook, niet volgens verwachting. Kinderosteopathie biedt uw kind uitkomst. Osteopathie Pouw & van Santen is uw osteopaat voor kinderen in de regio Utrecht.

Kinderosteopathie: Onze werkwijze 

Wanneer u kiest voor kinderosteopathie, maken wij samen met u een uitgebreide anamnese omtrent de ervaren klachten. Hierbij kijken wij eveneens naar de ziektegeschiedenis en leefgewoontes. Aan de hand van deze gegevens proberen wij de oorzaak van de klacht te vinden.

Vervolgens voeren wij een lichamelijk onderzoek uit. De osteopaat doet onderzoek naar eventuele verhoogde spanningen of bewegingsverlies binnen het lichaam. Vaak zorgen deze klachten er namelijk voor dat het lichaam niet in staat is zichzelf optimaal te herstellen.

Aan de hand van de anamnese, het lichamelijke onderzoek en eventuele gevonden oorzaken, stellen wij  een behandelplan op. Hierbij zorgen wij er in de meeste gevallen voor dat er ongeveer 1 tot 4 weken tussen de verschillende afspraken zit. Dit om ervoor te zorgen dat het lichaam optimaal herstelt en een nieuw evenwicht vindt.

Wilt u meer weten over osteopathie bij kinderen? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Uw kind voorbereiden op een bezoek aan een osteopaat voor kinderen 

 Er zijn verschillende manieren waarop u uw kind kunt voorbereiden op een bezoek aan een osteopaat voor kinderen. Zo kunt u samen met uw kind de website bestuderen en uw kind uitleggen wat er gaat gebeuren. Vertel uw kind bijvoorbeeld dat hij/zij op een behandelbank mag plaatsnemen en dat de osteopaat aan zijn/haar lichaam zal voelen (hoofd, buik & rug). Hierbij is het verstandig om te vermelden dat dit geen pijn zal doen bij uw kind. Neem eventueel wat favoriete speelgoedjes, een voorleesboek of een knuffel mee.

Wat zijn veelvoorkomende klachten bij kinderen? 

Hieronder vindt u een opsomming van mogelijke klachten die bij kinderen op kunnen treden. Deze klachten zijn in de regel goed te behandelen door middel van osteopathie. Veel voorkomende klachten bij kinderen zijn:

  • Problemen met de motorische ontwikkeling;
  • Astma;
  • Eczeem en allergieën;
  • Keel-, neus- en oorklachten;
  • Gedrags- en leerproblematiek (Zoals hyperactiviteit, dyslexie, dyscalculie en dyspraxie);
  • Scoliose (verkromming van de wervelkolom);
  • Buikpijn of problemen met de stoelgang;
  • Kaakproblematiek;
  • Bedplassen;
  • Slaapproblemen;

Staat de klacht van uw kind er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Samen bepalen we of wij u en uw kind toch kunnen helpen.

Wat kost kinderosteopathie? 

Bij de meeste ziektekostenverzekeraars wordt osteopathie geheel of gedeeltelijk vergoed in de aanvullende verzekering. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om kort te sluiten of dit het geval is. Mocht dit niet zo zijn dan vindt u hier onze tarieven voor kinderosteopathie.

Contact met Osteopathie Pouw & van Santen 

 Wilt u meer informatie ontvangen over osteopathie bij kinderen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via 06 54 75 73 15 en 06 15 45 51 46. U kunt ook een e-mail sturen naar info@osteopathiepouwvansanten.nl of direct online uw afspraak plannen.

 

kinderosteopathie

Afspraak maken

Bel voor een afspraak

+31(0)6 15455146

of maak een

Share This