Osteopaat in Amersfoort

Osteopaat Amersfoort, osteopathie Pouw & Van SantenUw vertrouwde adres in Amersfoort
Heeft u klachten waar u maar niet af komt? Uw osteopaat in Amersfoort is een vertrouwd adres. Deze therapeuten beschikken over ruime kennis en ervaring op het gebied van het menselijk lichaam. Ook over lifestyle en voeding kunnen zij een goed advies geven. Waarin onderscheidt deze osteopaat in Amersfoort zich? Zij stellen uw gezondheid voorop. Naast hun behandeling op maat denken zij mee wat u helpt bij voor optimaal herstel. Bijvoorbeeld advies over voeding, beweging en zo nodig overige aanvullende therapievormen.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Het door u ingevulde intakeformulier wordt vooraf door de osteopaat bekeken. Tijdens de behandeling komt de osteopaat kort terug op punten die meer uitleg behoeven. Daarna wordt verzocht om u te ontkleden tot ondergoed (een hemdje aanhouden is prima). Het onderzoek en de behandeling gaan vaak samen. De technieken worden vaak als zacht beschreven maar onze technieken kunnen soms ook wat directer en gevoeliger zijn. Zij kijken altijd naar de patiënt: wat is er nodig en wat kan men aan? Dat kan per behandeling en per persoon verschillen. Het mag duidelijk zijn dat baby’s en kinderen altijd een zachtere behandeling krijgen. Ook hier geldt: veiligheid voorop. De uitvoerige intake haalt al eventuele ‘rode vlaggen’ naar boven en het lichamelijke onderzoek kan ons meer vertellen. Bij twijfel sturen we door naar een arts.

De therapeuten
Miranda Pouw is na het succesvol afronden van de 6-jarige osteopathie studie gestart als osteopaat in Amersfoort. Zij werkt ook in twee praktijken buiten Amersfoort; Nijkerk en Bennekom. Haar specialisaties zijn o.a.: klachten bij kinderen en baby’s, klachten bij vrouwen tijdens en na de zwangerschap en fertiliteitsklachten. Het NRO (Nederlands Register van Osteopathie) heeft als kwaliteitsnorm dat osteopaten zich regelmatig dienen bij te scholen. De laatste bijscholing van Miranda was in januari 2017: klachten in het bekken van de vrouw.

Het meest fascinerend vindt zij de non-verbale communicatie met het lichaam. Dit is vooral bij de kleinste patiëntjes van toepassing; zij kunnen immers niet hun ongemak uitleggen. Door constant attent te zijn op de signalen die een patiënt afgeeft ligt haar uitdaging om zoveel mogelijk binnen comfort en toch effectief te werken.

René van Santen werkt in de praktijk te Amersfoort. Zijn passie ligt in het verdiepen van zijn kennis over de anatomie van de mens. Bij osteopathie is een gevleugelde uitspraak volgens A.T. Still (oprichter, 1828-1917): “Dig on!”. Wat betekent: als je denkt een oorzaak te hebben gevonden van een klacht, graaf dan verder. Wellicht ligt er nog een andere oorzaak onder. Het lichaam is zo bezig met het zoeken van comfort dat constant bezig is met compenseren. Welke laag los je dan op? De ‘oorzaak’ of de compensatielaag? Om hier zicht in te hebben is een grondige kennis van de anatomie en fysiologie een must. René volgt hiervoor een verdiepingsopleiding bij J.P. Höppner.
René is een directe persoonlijkheid en zijn behandelwijze is dan ook direct, snel en to-the-point.

Klachten die we vaak zien en behandelen:

  • rug- en bekkenklachten
  • nek- en schouderklachten
  • migraine/ hoofdpijn
  • klachten bij baby’s zoals reflux, voorkeursligging, onrust
  • spijsverteringsklachten
  • ademhalingsklachten
  • pijnlijke spieren
  • oorsuizen
  • ‘vrouwelijke’ klachten: pijn bij het vrijen, fertiliteitsproblemen, pijn aan ’t stuitje etc.

Staat uw klacht er niet bij? Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op, en wij staan u graag te woord. Wij heten u welkom in onze praktijk in Amersfoort.

06-54757315 (René)
06-15455146 (Miranda)
info@osteopathiepouwvansanten.nl

Afspraak maken

Bel voor een afspraak

+31(0)6 15455146

of maak een

Humor, begaan, familieman, geeft kundig advies, grondig en degelijk, niks is te gek

Fijngevoelig, empathisch, houdt van kinderen, leergierig, kok, foodie, gezinsmens

Share This