Osteopathie rugklachten/rugpijn

Een osteopaat kan de oplossing zijn voor al uw rugklachten. Osteopathie Pouw & van Santen is een osteopaat uit Amersfoort die gespecialiseerd is in rugklachten. Maar wat is osteopathie eigenlijk? Kort omschreven is osteopathie een manuele vorm van geneeskunde waarbij immobiele structuren in het lichaam weer in beweging worden gebracht. Wilt u meer weten over wat osteopathie precies is? U leest hier meer over wat osteopathie is. U heeft ook de mogelijkheid om direct online uw afspraak met ons in te plannen.

Onze werkwijze: osteopaat rugklachten/rugpijn

Wanneer wij als osteopaat uw rugklachten gaan behandelen wordt in eerste instantie het hele lichaam onderzocht op dysfuncties. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat er een lage rugwervel of het zogenaamde SI-gewricht geblokkeerd is. Afvalstoffen worden in dat geval niet meer afgevoerd op de manier zoals dat hoort te gaan. Gevolg hiervan is dat u pijn ervaart in uw onderrug. Ook zijn er bepaalde organen die hun ophangsysteem hebben in het lagere gedeelte van de rug, zoals de nieren en de darmen. Wanneer deze organen niet optimaal functioneren zullen deze harder gaan ‘trekken’ aan de wervelkolom. De krachten die hierbij vrijkomen kunnen naar verloop van tijd pijn veroorzaken in uw onderrug. Wanneer u rugklachten ervaart wil dat dus niet direct zeggen dat daar ook de oorzaak van het probleem ligt. Daarom kijken wij, als osteopaat, naar het gehele lichaam.

Uiteindelijk zorgen wij ervoor dat er samen met u een gedegen behandelplan opgesteld wordt. Samen zorgen we ervoor dat uw lichaam genoeg rust krijgt tussen de noodzakelijke behandelingen door. Wij raden aan niet langer met uw klachten rond te blijven lopen. Maak daarom vandaag nog een afspraak en wij helpen u graag van uw klachten af.

Wat kost een osteopaat bij rugklachten? 

In de meeste gevallen dekt uw ziektekostenverzekering de behandelingen voor rugklachten bij een osteopaat vanuit de aanvullende verzekering. Echter raden wij aan dit vooraf eerst even te controleren bij uw verzekeraar. Mocht blijken dat u niet verzekerd bent dan vindt u hier een overzicht van onze tarieven.

Meer informatie over osteopathie bij rugklachten

Wilt u meer weten over osteopathie bij rugklachten? U kunt vrijblijvend contact opnemen via  06 15 45 51 46.
Ook heeft u de mogelijkheid om een e-mail te sturen naar info@osteopathiepouwvansanten.nl.

Mijn rug voelde na 2 behandelingen een stuk beter waardoor ik snel weer mobiel was. Bedankt!
MvdB uit Hilversum

osteopaat rugklachten/rugpijn

Afspraak maken

Bel voor een afspraak

+31(0)6 15455146

of maak een

Share This